Absolwenci kierunków medycznych na rynku pracy (na przykładzie województwa podlaskiego) (Myśl Ekonomiczna i Polityczna, 2014)
Artykuł zawiera pogłębioną analizę sytuacji absolwentów kierunkówmedycznych na rynku pracy. Jako przykład posłużyło województwo podlaskie.Badaniem kwestionariuszowym objęto 265 absolwentów kierunków medycznych,w tym 197 pracujących.