Rolnictwo w mieście przyszłości? (Myśl Ekonomiczna i Polityczna, 2023)
Miasta materializują ideę zmiany, będąc zarazem tej zmiany impulsem i siłą sprawczą. W ten proces wpisuje się również rolnictwo miejskie, stanowiąc jedną ze współczesnych odsłon miejskiej przyszłości. Rolnictwo miejskie w obecnej formie integracji jest nowym elementem funkcjonalnym miast o wzrastającym znaczeniu dla miast przyszłości, tj. miast zrównoważonych, zielonych, odpornych i inteligentnych.
Keywords: miasto, rolnictwo w mieście, innowacje