(untitled) (Myśl Ekonomiczna i Polityczna, 2012)
Artykuł dotyczy problemów związanych z jakością kształcenia na uczelniach amerykańskich i sposobami jej podnoszenia. Wśród nich na czołowym miejscu autorzy wymieniają doświadczenia i umiejętności kadry dydaktycznej.